Vad är Googles platshistorik och ska du använda den eller inte?

What Is Google Location History

Om du använder det eller inte är det din personliga preferens, men låt mig förklara lite för att hjälpa dig att bestämma. Googles platshistorik, är en Google-funktion som håller reda på alla platser du besöker med din enhet, vare sig det är en mobil , till läsplatta eller a dator ; så länge du har loggat in på din Google-konto med Platshistorik funktionen är aktiverad kommer Google att kunna lagra och spara de platser du har besökt, tjäna deras syfte att visa riktade annonser och hjälper dig att ta reda på var du var, när du var full och också hjälpa dig att spåra din telefon om den var förlorad och telefonen är påslagen.

Den här korta förklaringen summerar ganska mycket vad Googles platshistorik handlar om. För att se din platshistorik, Klicka här.



Låt oss nu diskutera lite om sekretessfrågor.

Är din platshistorik privat?

Enligt min mening är den enda informationen som verkligen är privat den som hålls offline. Information som inte är offline är på ett eller annat sätt riskerad att exponeras.

Fördelar med Googles platshistorik

Google-appar använder din platshistorik på många olika sätt, särskilt på mobila enheter. För att anpassa sina tjänster åt dig använder de din platsinformation och i vissa fall din platshistorik.

Om du till exempel lagrar din platshistorik ger Google Maps dig relevanta sökresultat baserat på de platser du har besökt tidigare. Google Now är en annan tjänst som använder platshistorik. Bland många andra saker ger den dig vägbeskrivning till de platser du har besökt ofta.

Vet innan du bestämmer dig

Innan du bestämmer dig för att tillåta eller tillåta platshistorik är det en bra idé att se vad Googles platshistorik har samlat in. Om du har aktiverat platshistorik på din mobil är det enklaste sättet att se den i handling genom att besöka Google maps på din dator. Logga in på Google-kontot (samma konto som du använder på din mobil) i din PC-webbläsare och besök följande URL.

kolla här

På kartan ser du alla platser du har besökt när din platshistorik slogs på. Det kommer att finnas en länk till vänster på kartan märkt ” Visa tidsstämplar ”. Om du klickar på den visas ytterligare information om tidsstämplar för de platser du har besökt. Googles platstjänster använder enhetens GPS, Wi-Fi och mobilnätverk för att hitta din plats.

Att se denna detalj kan vara förvånande om du inte visste det redan. Detta kan dock verka coolt för många människor. Troligtvis kommer du inte ihåg var du var, den här gången, en vecka innan eller en månad tidigare, men din enhet har registrerat. Dessutom kan din telefon berätta om trafikförhållandena på din pendling och väderprognos för den plats du är på väg till.

Google kartor

Inaktivera / ta bort platshistorik

Du kan inaktivera alla platstjänster genom att gå till Inställningar på din mobil och välja Platstjänster. Men om du inte vill inaktivera alla platstjänster kan du inaktivera eller ge Google-appar åtkomst till din plats, GPS-satelliter och Googles platstjänster under samma inställningsskärm.

Platsinställningarna kan skilja sig något från enhet till enhet. Som diskuterats ovan ger åtkomst till din platshistorik från din dator dig inte bara en chans att se din detaljerade platshistorik utan ger dig också mer kontroll över att radera specifik data eller rensa hela platshistoriken.

Logga in igen på samma Google-konto och gå hit -> https://maps.google.com/locationhistory

Från platshistorikvyn kan du ta bort specifika punkter eller platshistorik för en fördefinierad tid, till exempel förra veckan. Dessutom kan du utplåna platshistoriken helt.

2 minuter läst